Clubwandeling Korhaan 06-10-18

Clubwandeling 2018.

Op deze zonnige zaterdag hadden we onze clubwandeling naar de korhaan in Hechtel.

Na een wandeling van ongeveer een uurtje kwamen we allemaal samen aan bij de korhaan , iedereen naar binnen in een klein zaaltje waar we toch bijna allemaal konden zitten enkele zijn het heel verhaal moeten blijven staan.

De gids kende Ik nog van vroeger in school als geschiedenisleraar  en hij was zijn vak nog niet verleerd.

Heel de geschiedenis van de stokerij en het ontstaan werd haarfijn uitgelegd in begrijpelijke taal.

Er werd ons verteld over het verschil van oude en jonge jenever die eigenlijk even oud zijn het zit hem in het mout gehalte  klaarheid en alcohol percentage en dat mochten we allemaal proeven , daarna volgde noch elixir de goden drank die zowat goed is voor alles bij mens en dier.

Daarna volgde nog enkele Gin´s  die eigenlijk namaak jenevers zijn en volgens mij een mode verschijnsel dan volgde nog de advocaat en tenslotte de absint deze had nog een kwalijke reputatie vroeger dacht men dat je er wel gek van kon worden wat totaal overroepen is want het is voornamelijk de 40 graden alcohol die voor de nodige hallucinaties zorgde , iedereen heeft wel ergens zijn smaakje gevonden en de geschiedenis les zat erop.

Iedereen naar buiten terug in het heerlijke najaar zonnetje en konden we de terug reis aan vangen , het was een beetje een thuis reis want iedereen kende de weg al dan niet de korstte of de mooiste maar we hadden de stal of de pannenkoek geroken en waren zo weer terug.

Eenmaal aangekomen werden we nog getrakteerd op een paar heerlijke boegsekoeken met een flink stuk spek en zat het er alweer op voor deze prachtige dag.


Jos VrijsenSchrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.be
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Mia | Antwoord 14.10.2018 20.20

HET WAS WEER ZEER GEZELLIG OP ONZE CLUBWANDELING, MET 60 PERS. WAREN WE , ER WERD WEER VEEL GELACHEN EN WAREN OOK NOG LEKKERE PANNEKOEKEN EN BORRELTJES .

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

14.10 | 20:20

HET WAS WEER ZEER GEZELLIG OP ONZE CLUBWANDELING, MET 60 PERS. WAREN WE , ER WERD WEER VEEL GELACHEN EN WAREN OOK NOG LEKKERE PANNEKOEKEN EN BORRELTJES .

...
17.09 | 11:18

Aan allen die dit jaar levensloop Lommel steunde via onze club bedankt.
1012.39 € een mooi bedrag voor onderzoek tegen kanker
.mia

...
23.08 | 19:20

Zond.26 aug. Zomertocht start ,Don.Bosco Hechtel keuze uit tochten 4/8/12 en 20 km.het belooft mooi weer te worden . door bosland en duinen .tot dan Mia

...
03.07 | 17:44

sherpenheuvel mooie foto s goed gedaan aan allen

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE