Busreis Herve 18-11-2018

               BUSREIS HERVE 

Zondagmorgen blies er een koude najaarswind uit het Oosten, de richting die we uitgingen. Effe rillen en daar was de bus stipt zoals altijd.

Na een uurtje bus arriveerden we in het pittoreske Herve waar het een drukte van je welste was. Alles verliep zeer vlot bij de inschrijvingen en we waren binnen de kortste tijd aan het wandelen. Keuze was er genoeg. Wij kozen voor de 13 Km. 

Na enkele stappen waren we al uit het centrum en liepen we alweer over de Vennbaan die we in het verleden ook al eens gepasseerd zijn. Na enkele klimmetjes zaten we boven op het plateau van het land van Herve met zijn glooiend landschap en prachtige vergezichten. Herve is voornamelijk gekend van zijn stinkkaas waar de lokale club Les Piquants zijn naam heeft van afgeleid,namelijk de pikante smaak of geur misschien?

Het ging voortdurend bergaf en het was mooi klaar weer. We konden zelfs tot in Voeren kijken. Onderweg zijn we ook nog een groot kruis gepasseerd waar we van dachten dat het een kerkhof was maar het was een 360 graden uitkijkpunt van in de 13 eeuw. Hier zouden middeleeuwse spelen plaats gevonden hebben en recenter tijdens de eerste wereldoorlog was het een onderdeel ter verdediging van het fort van Battice. 

Al snel waren we bij de eerste controle die ook diende als tweede controlepost waar alles te verkrijgen was aan democratische prijzen. Nog een rondje rond de kerk we konden vertrekken voor het laatste stuk naar het vertrek dat na al dat dalen steil om hoog ging. We zijn namelijk op 330 m vertrokken 140m gedaald en weer 140 m omhoog; maar dan over veel kortere afstand. Niemand had nog kou bij de aankomst waar de innerlijke mens kon aangesterkt worden. 

Iedereen was tijdig binnen en we konden de terugreis aanvatten richting Limburg. Met de wind vanachter waren we al snel thuis en zat er alweer een mooie uitstap op. 

Jos Vrijsen

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.be
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

14.10 | 20:20

HET WAS WEER ZEER GEZELLIG OP ONZE CLUBWANDELING, MET 60 PERS. WAREN WE , ER WERD WEER VEEL GELACHEN EN WAREN OOK NOG LEKKERE PANNEKOEKEN EN BORRELTJES .

...
17.09 | 11:18

Aan allen die dit jaar levensloop Lommel steunde via onze club bedankt.
1012.39 € een mooi bedrag voor onderzoek tegen kanker
.mia

...
23.08 | 19:20

Zond.26 aug. Zomertocht start ,Don.Bosco Hechtel keuze uit tochten 4/8/12 en 20 km.het belooft mooi weer te worden . door bosland en duinen .tot dan Mia

...
03.07 | 17:44

sherpenheuvel mooie foto s goed gedaan aan allen

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE