Kerstmarkt Leuven 14-12-2019

     Leuven

Er blies een koude wind op deze herfst zaterdag en de regen viel met bakken naar beneden tijdens de reis naar Leuven.  Dat beloofde voor deze kerstuitstap, maar gelukkig eenmaal aangekomen,  klaarde het uit en is het voor de rest van de dag droog gebleven.

Bij aankomst werden we opgewacht en verwelkomd door de WSP Heverlee – Leuven en kon de wandeling beginnen. Er was keuze uit 2 lussen :  één van 7 km en 6 km eventueel met afkorting naar 4 km.

De 7 km ging vooral rond het oude centrum, door parken en steegjes en langs statige gebouwen : kerken,  abdijen en ook enkele vergane glories waaronder de Stella brouwerijen.  Er waren ook steile beklimmingen bij die ons naar een hoger niveau brachten waar we een prachtig uitzicht hadden over de skyline van Leuven! Ook zijn we door een botanische tuin gewandeld met veel kromme bomen en andere vreemde plantensoorten.

Na 7,6 km kwamen we terug op de startlocatie en kon de innerlijke mens aangesterkt worden. Na deze tussenstop was het tijd voor het centrum.  Al snel kwamen we uit aan het begijnhof waar de paden verlicht werden door lichtzakjes en vuurpotten.  Eenmaal de Dijle overgestoken, eigenlijk  voor de 8e maal,  kwamen we uit op de kerstmarkt waar het een drukte van jewelste was! Zelfs te druk om een versnapering te nemen.  Achteraf hebben we die toch nog  genomen in een gezellig bruin cafeetje waar je Leffe van het vat kon krijgen.

Eenmaal we de kerstmarkt voorbij waren,  kwamen we bij het prachtige stadhuis dat voorzien was van een lichtshow met steeds veranderende kleuren. Na dit spektakel kwamen we terug aan op de startplaats en hadden we een dikke 16 km gewandeld en was het tijd om huiswaarts te keren.  Bij deze zat er alweer een geslaagde uitstap op en is het voor herhaling vatbaar maar dan op een andere locatie!


Jos Vrijsen


Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.be
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

10.09 | 23:09

op levensloop Lommel,hebben we met onze club 741€ opgehaald voor stichting tegen kanker.dank aan iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen.

...
08.08 | 21:55

Super ik doe mee op 4 en 5 september levensloop

...
28.05 | 20:42

Zeer mooie wandeling maar weerom zijn er weer vandalen die het leuk vinden om de wandelaars te pesten. Aan de Molhemstr. Zijn er verschillende pijlen weg.

...
05.04 | 19:59

vier Milieu wandelaars
zeer mooi wandeling en een pluim
voor de pijlers

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE