Busreis Maastricht 01-09-2019

   BUSREIS MAASTRICHT

Het was maar een kort ritje naar Amby,  een wijk van Maastricht in Nederlands Limburg.

De start was aan het gemeenschapshuis voor wandelingen van 7-14-22 of 28 km,  waarvan ik de 14 km gewandeld heb.   Al snel waren we uit het centrum en ging het  over in onverharde paden in het glooiende Maasdal met prachtige vergezichten. Onderweg moet er een prachtige dahliatuin geweest zijn, die we helaas gepasseerd hebben.  Maar niet getreurd,  want het landschap was prachtig met enkele pittige klimmers die door een natuurgebied liep vol met schapen op de Bemelerberg In Valkenburg. 

Al snel ging het weer bergafwaarts richting grote controlepost waar we nog een jeugdgevangenis gepasseerd zijn.  Op de controle kon men broodjes ham of kaas krijgen of echte Limburgse vlaai, die veel beter was dan de soep die smaakte naar het blik of suikerpot waar ze uitkwam.

Na de controle hebben we nog een ommetje gemaakt langs een beeldentuin en een ambachten markt met 4 standhouders.  Verder ging het langs mergelwallen en holle wegen.  De mergel is een afzetting van een grote binnenzee uit het krijttijdperk,  145 tot 66 miljoen jaar geleden.  Het  is een mengeling van klei en kalk van de botten van afgestorven zeedieren.  De mergel komt niet alleen daar voor maar ook in onze ondergrond.

Terug richting centrum was er een grote politiemacht op de been.  Vooral in de buurt van het voetbalstadion .  Er ging namelijk een risicomatch door :   MVV Maastricht tegen Roda JC , zo als bij ons Genk tegen Sint-Truiden .  De match bleek achteraf stilgelegd. 

Bij aankomst kon men nog vlaai en verse wafels bekomen of een lekker Belgisch biertje drinken, want die Limburgers weten ook wel wat lekker is!

Het was alweer een mooie uitstap!


Jos VrijsenSchrijf een reactie: (Klik hier)

123website.be
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

10.09 | 23:09

op levensloop Lommel,hebben we met onze club 741€ opgehaald voor stichting tegen kanker.dank aan iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen.

...
08.08 | 21:55

Super ik doe mee op 4 en 5 september levensloop

...
28.05 | 20:42

Zeer mooie wandeling maar weerom zijn er weer vandalen die het leuk vinden om de wandelaars te pesten. Aan de Molhemstr. Zijn er verschillende pijlen weg.

...
05.04 | 19:59

vier Milieu wandelaars
zeer mooi wandeling en een pluim
voor de pijlers

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE