WANDELVERSLAGEN

Clubwandeling 05/09/2014

 

Busreis 21/12/2013 naar Namen


Zaterdag 21 december vertrokken 59 bosdravers voor hun traditionele kerstwandeling.
Er was een uitstekende opkomst en de bus zat dan ook goed vol .
Het was de wandelclub Wallonia - Namur die haar 14 de kerstwandeling met kerstlicht organiseerde, een tocht door de fel verlichte binnen en buitenstad en dit ter gelegenheid van hun 40 jarig bestaan.
Om 13 h vertrok de autobus richting Namen, waar we een 2 tal uur later aankwamen.
Het vertrek bevond zich aan het Technisch Instituut Henri Maus .
We hadden de weergoden wel mee, in tegenstelling tot de kerstwandeling van vorig jaar waar het de godganse dag geregend had .
Na de inschrijving kon iedereen zijn eigen gang gaan, we moesten immers pas terug zijn om 20h30, want dan vertrok de bus. Zo waren er enkelen die de lange afstand van 22 km aandurfden. De rest kon kiezen tussen afstanden van 4 - 7  of 14 km. Wij kozen voor de 14 km, en na een tocht langs en door een mooi verlichte stad, wandelden we richting Citadel, een imposant bouwwerk, gelegen een 100 tal meters boven de Maas en wat nog dateerde uit de tijd van de Romeinen .
Na een redelijk zware klim, en nadat er 160 trappen onder onze voeten passeerden, kwamen we boven aan. Intussen was het reeds ferm donker geworden. Het zicht over de stad met zijn feeërieke verlichting, met duizenden lampjes, was gewoonweg prachtig .
Na nog wat in stijgende lijn gewandeld te hebben kwamen we bij de controle, waar we verschillende Bosdravers tegenkwamen, die zich tegoed deden aan een hapje of een drankje.
De terugweg ging in dalende lijn. Het was intussen wel pikkedonker geworden en we moesten goed  geconcentreerd de ondergrond in de gaten houden, bij het flauwe schijnsel van enkele pillichten. Boven op de Citadel waren ze volop bezig met de voorbereiding van het veldrijden s'anderendaags .
Terug in het centrum van Namen, liepen we door de sfeervolle straatjes en marktplein, met zijn kerststallen  en overal klonk er kerstmuziek. Onderweg kon men gratis soep en hapjes krijgen, aangeboden door de plaatselijke middenstand. In een van de kerstdorpen kon men samen met een plaatselijke mooie kerstvrouw op de foto .
Na nog wat door het centrum rond geslenterd te hebben, gingen we terug naar het vertrek.
Ruim op tijd konden we ons tegoed doen aan de plaatselijke lekkernijen .
Degene die voor het vertrek, zwarte pens met puree besteld hadden , konden er na een mooie, droge kerstwandeling des temeer van genieten en lieten het zich dan ook smaken .
Zo een 1300 wandelaars hadden deelgenomen aan de wandeling .
Rond 20h 30 stond de bus klaar om de tocht naar huis aan te vatten. Volgens François, onze Bosdravende buschauffeur had hij zich goed geamuseerd en had hij ook een mooie dag beleefd samen met de vrienden Bosdravers.
Zo te horen aan de commentaren achteraf was het voor de meesten een zeer geslaagde wandeling en hadden ze ook geen spijt dat ze meegekomen waren. Bij het uitloten van de prijs was dit keer Baeten Frans de gelukkige.

Wat is er mooier dan samen op stap met een grote groep vrienden Bosdravers ?
Nu reeds nodigen we iedere Bosdraver uit voor onze volgende busreis .

                                                Groetjes Mia  &  Jean

Busreis 27/10/2013 naar Landen

 

Hallo bosdravers, hier zijn we dan weer met ons verslag over de busreis en wandelzondag naar de stad van Pepijn van Landen .

Daar had de wandelclub “ De Leewerik Landen “ , die dit jaar haar 40 jarig bestaan mocht vieren , hun herfsttocht .

Nadat we allemaal onze klokken een uurtje terug gezet hadden en zo een beetje langer hebben kunnen slapen , vertrokken we met 37 goedgemutste bosdravers richting Haspengouw in het zuiden van Vlaams Brabant .

Rond 9,30h kwamen we aan , na een dik uurtje met de bus . Midden in het centrum lag het ontmoettingscentrum “Amfi “ , waar we aan de achterzijde verwelkomt werden door de mensen van de Leewerik Landen , waar ook de zus van Gerard Snoeckx trouwens lid van is .

Na de nodige formaliteiten , zoals inschrijven en nog rap een tasje koffie met een klein hapje , koos er 4 man voor de 20 km en de rest voor de kortere afstanden .

Er was veel regen en harde wind voorspeld . Toen we de tocht aanvatten was het wel winderig , maar droog . Als het zo blijft , zijn we dik tevreden hoorden we iedereen nog zeggen . Dan ook droog aangekomen op de controle  , zagen we Miep en Marie – Louise aan een tafeltje zitten , waarop iedereen vroeg waar dat Lei was  . Marie – Louise zei gevat “ Die heeft me laten stikken , ik weet bij god niet waar die is blijven plakken “ .

Na het nodige bij getankt te hebben , vertrokken we voor het tweede gedeelte onder een stralende hemel . Afwisselend veranderde het licht glooiend landschap  met enorme grote velden met spruitjes , suikerbieten , aardbeien , verschillende slasoorten en ook natuurlijk boomgaarden .

Het mooie park “ De Beemden “ lag ook op onze wandelroute en zo konden we genieten van de smalle wegentjes , langs verschillende mooi aangelegde vijvers , echt prachtig .

Rond 12°°h gingen de hemelsluizen open en begon het te gieten en werden in een mum van tijd kletsnat , eerst van voren en bij een wegwissel kregen we de volle laag van achteren . Zoals een moedige bosdraver , lieten we het niet aan ons hart komen en stapte lustig door . Na een kwartiertje hield het op en kwam de zon terug piepen en door de hard blazende wind waren we zo goed als droog , toen we op onze eindbestemming aankwamen . Daar genoten we van de lekkere soep en de streekvlaai .

Marie – Jeanne en Lieske hadden er nog niet genoeg van , en vertrokken nog eens voor de 4 km . Ze hadden daarvoor nog anderhalf uur , dus tijd genoeg ……………

De mannen die de 20 km gedaan hadden waren met 4 vertrokken en kwamen terug met 5 , juist , onze verloren gewaande Lei had zich stiekem onderweg aangesloten . Ze hadden veel lol gehad onderweg , want Sus en Klus ( Sus Baeten en Erik Hurkmans ) waren erbij en als je met hun op stap gaat hoef je niets meer te zeggen , hunne bebbel staat geen minuut stil , ook niet in de striemende regen , zo vertelde men ons .

Het werd stilaan 15 h en tijd om naar onze bus te gaan , maar wie was er opdat moment niet ? juist , Marie –Jeanne en Lieske . Andre werd al een beetje ongerust en  monkelend

hoorden we hem zeggen “ waar blijven die 2 toch , anderhalf uur de tijd voor 4 km “ .

Iedereen stapte op de bus en daar in de verte zagen we ze afkomen, Lieske riep nog dat we moesten wachten , want ze moest nog dringend naar het toilet .

Even gewacht en iedereen op de bus , vertrokken we richting Limburg en naar huis .

Zoals altijd werd er nu ook weer , het cadeau dat we van de inrichtende club gekregen hadden , uitgeloot onder de vrienden in de bus . De gelukkigen deze keer waren , Christiane C. die de fles meloenjenever mocht in ontvangst nemen . De overige 2 , weer dames waren Alda B. en Marleen K. , deze kregen beide een sleutelhanger .

 

Wat we nog vergeten zijn , was dat de CM met een stand in de zaal aanwezig was en voor wie die wauw kon daar zijn BMI en bloeddruk laten meten . Raad eens wie de beste BMI had Andre S. of Johan A. ? Die van Johan natuurlijk , waarop Andre repliceerde “ Ik zal hem wat aanpassen “ en troostend dronk hij een lekkere Leffe .

Zoals je kunt lezen , het was weeral een gezellige boel , zo samen op stap met de bosdravers , moet je de volgende busreis ook eens proberen .

 

Groetjes en tot de volgende busreis naar Namen op 21 december 2013 .

Jean & Mia

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.be
Tekens over: 160
OK Verzenden.

marie-jeanne | Antwoord 21.11.2013 19.30

mooie brief mia ,mooi om dat achteraf nog eens terug te bleven.
zelf vond ik het een zeer geslaagde busreis,we gaan zeker weer mee
naar Namen! tot ziens hè!

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

14.10 | 20:20

HET WAS WEER ZEER GEZELLIG OP ONZE CLUBWANDELING, MET 60 PERS. WAREN WE , ER WERD WEER VEEL GELACHEN EN WAREN OOK NOG LEKKERE PANNEKOEKEN EN BORRELTJES .

...
17.09 | 11:18

Aan allen die dit jaar levensloop Lommel steunde via onze club bedankt.
1012.39 € een mooi bedrag voor onderzoek tegen kanker
.mia

...
23.08 | 19:20

Zond.26 aug. Zomertocht start ,Don.Bosco Hechtel keuze uit tochten 4/8/12 en 20 km.het belooft mooi weer te worden . door bosland en duinen .tot dan Mia

...
03.07 | 17:44

sherpenheuvel mooie foto s goed gedaan aan allen

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE