Busreis Gent 08-12-2018.

       Gent Avondwandeling.

Dit jaar was er weer een kerstwandeling. Na de annulatie van vorig jaar waren we alweer met een volle bus richting Gent vertrokken voor de avondwandeling. 

Eenmaal aangekomen werden we losgelaten midden in het centrum van Gent. In de sporthal van de universiteit waar het een drukte van je welste was,kon je kiezen tussen verschillende afstanden: vier,negen of 12 Km (die achteraf gezien er werkelijk 14 waren). 

Het was nog droog en licht bij het vertrek,dus vooruit met de geit,want men had regen voorspeld. Het parcour liep het eerste stuk door steegjes en over kasseien. Regelmatig wandelden we over bruggetjes van de Leie of een andere waterloop. 
In een haventje met boten en bootjes was iemand aan het playbacken  (blauw zo hemels blauw van Will Tura ). Het deuntje heeft de hele avond in mijn hoofd gezeten. 
Plots verscheen er een splitsing 16 + of 16 – . Wat die 16 + was had ik het raden naar,want de rest van de groep voelde zich 16.

Na een zevental kilometer waren we droog aangekomen op de controle,waar voor iedereen een droogje en een natje te verkrijgen was met of zonder alcohol. 
Al snel zagen we de eerste paraplus verschijnen en vonden we ook tijd om maar eens verder te gaan. 

Intussen was het al donker en regende het. Het tweede stuk van de  wandeling liep langs het oude stadscentrum met de vele kerken en statige gebouwen die mooi verlicht waren. In de verte zagen we het reuzenrad,dus de kerstmarkt moest wel in de buurt zijn. Intussen waren de paraplu´s alle richtingen uit gewaaid al dan niet gehavend. We zijn dan in een snel tempo over de best gezellige kerstmarkt gelopen waar we een traditioneel broodje met worst genuttigd hebben. 

Het laatste stuk liep door enkele parkjes en het begijnhof,over bruggetjes en wegeltjes. Het was best mooi voor het gene dat we vanonder onze paraplu zagen in het feeërieke Gent by nicht of was het Gent by nat?  Eenmaal aangekomen konden we nog even aperitieven, een beetje opdrogen en nakeuvelen over wat we allemaal gezien hadden. 
Iedereen was tijdig binnen en de terugreis kon aangevat worden.  
Een fles die we van gastclub hadden ontvangen werd verloot onder de aanwezigen.  Onze geslaagde uitstap zat er alweer op. Volgend zal dit zeker opvolging krijgen maar dan op een andere locatie. 

Jos Vrijsen

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.be
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

27.05 | 07:15

Mooie foto's,doe zo verder!
En niet te vergeten,goed wandelweer!

...
13.05 | 07:10

weer prachtig in een gestoken door onze Eddy bedankt daar voor

...
21.04 | 20:56

Met dank aan de dames die dit jaar voor het lekkere ontbijt zorgde.

Groetjes Mia

...
06.02 | 07:01

HOI EDDY WAT EEN MOOIE FOTO¨S HEB JE WEER GEMAAKT VAN ONS FEEST
BEDANKT

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE