Clubwandeling 05-10-2019

    CLUBWANDELING

Deze editie 2019 waren we met 81 deelnemers!  Een record deelname van onze trouwe wandelaars. Was het de locatie of het mooie weer ? In ieder geval we waren met veel.

Stipt om 2 uur vertrokken de twee groepen richting staatsbos 'Pijnven',  waar nog veel pijlen van de boslandtrail hingen .  Na enkele kilometers kwamen we uit aan de ijzeren paal :  de in-  en uitgang van 'fietsen door de bomen'.  Deze paal is geen oude  grenspaal , maar een geometrisch meetpunt , opgericht in 1852 om het nieuwe België precies op te meten door middel van driehoeksmeting. Vroeger was het daar een grote heidevlakte en werd deze paal gebruikt als meetpunt tussen de kerktorens van Leopoldsburg, Peer, Eksel,  Hechtel en lommel .  Trouwens het gewandelde traject lag volledig op Eksels grondgebied.

De hellings graad van het cirkelvormige parcours was best aangenaam en zeer gelijkmatig.   Eén maal boven werd er even halt gehouden om alles eens goed te bekijken. Mij deed deze vorm denken aan het oneindig kunstwerk  op het rondpunt in Kleine Brogel.

Eén maal beneden ging het voor de korte wandelaars terug richting start.  De lange wandelaars hadden nog enkele mooie wandelkilometers voor de boeg door het afwisselend bos van het Pijnven . Eén maal terug aan de Zoete Kempen werden we getrakteerd op ene smos en twee drankconsumpties.   Gezien het vroege uur  werd deze door vele mee naar huis genomen.  Mij heeft hij alvast gesmaakt en het gezelschap van de vele bosdravers  was weer top en geslaagd.  Met dank aan de organisatie die er alweer een geslaagde namiddag van hebben gemaakt! 

 Op naar het volgende treffen!


Jos VrijsenSchrijf een reactie: (Klik hier)

123website.be
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

10.09 | 23:09

op levensloop Lommel,hebben we met onze club 741€ opgehaald voor stichting tegen kanker.dank aan iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen.

...
08.08 | 21:55

Super ik doe mee op 4 en 5 september levensloop

...
28.05 | 20:42

Zeer mooie wandeling maar weerom zijn er weer vandalen die het leuk vinden om de wandelaars te pesten. Aan de Molhemstr. Zijn er verschillende pijlen weg.

...
05.04 | 19:59

vier Milieu wandelaars
zeer mooi wandeling en een pluim
voor de pijlers

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE