Over onze club

Hoe het begon

Het idee om een nieuwe wandelclub op te richten is ontstaan op de Kapellekenstocht te Hechtel in april 1982.  Enkele mensen uit de omgeving, namelijk Gerard Cuyvers en Alda Hermans, staken de koppen hiervoor bij elkaar. Na een maand van wikken en wegen werd er onder de geïnteresseerden een vergadering belegd op 1 mei 1982 en werd er meteen een voorlopig bestuur verkozen.  Zeven mensen uit Hechtel-Eksel namen de taak op zich en stonden alzo aan de wieg  van de pasgeboren club die de naam kreeg van  : Bosdravers Noord Limburg.  De nodige formulieren werden ingevuld en overgemaakt aan de toenmalige “Nederlandstalige Wandelfederatie”.  Op 10 juni 1982 werd de club voorlopig aanvaard door de NWF. Ze telde 38 leden.

Voor juli 1983 werd er een wandeltocht aangevraagd die in de loop der tijd uitgroeide tot onze huidige “Vakantietocht”.  Momenteel is dat onze Golden Cup tocht. 

Er werd materiaal aangekocht, uit eigen zak wel te verstaan, want centen waren er nog niet.  Op 15 september kregen we de toestemming om in datzelfde jaar nog een tweede wandeling te organiseren.  Deze tocht is momenteel onze “Wintertocht”.  Op die dag mochten we 302 deelnemers begroeten.  De onkosten waren gedekt en er was nog wat over voor de kas.  Het voortbestaan van onze club was gegarandeerd.

In diezelfde periode werd het bestuur versterkt door 2 leden uit Wijchmaal. 

In 1984 werd er van start gegaan met avondtochten en een Dauwtocht in Wijchmaal die door een misverstand uitgroeide tot een echte marathonzitting.  Vanaf dat moment ging het steeds beter met onze club.

Op 6 maart 1985 werd de naam van de club gewijzigd.  Voortaan heetten wij :  “Bosdravers Eksel”. 

In de loop der jaren kwamen er ook regelmatig wijzigingen in het bestuur.

Na een aantal jaren hielden onze stichters ermee op en werd het roer overgenomen door Christ Vandekerkhof.  Het was zijn voorstel om er samen jaarlijks een weekendje op uit te trekken.

Na Christ heeft Jef Snoeckx het roer in handen genomen en momenteel is Marie-Louise Keyaerts onze voorzitster.    

Tot op heden mogen wij fier zijn op al onze organisaties en groeiden wij uit tot een club van zo’n 200 leden.  Een klein, gezellig maar gezond clubje waar iedereen zich thuis voelt.

Momenteel is de club aangesloten bij de huidige wandelfederatie : WSVL (Wandelsport Vlaanderen)

Lilly

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.be
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Belien Ria | Antwoord 31.05.2016 00.29

Heb onlangs jullie gezien in H.B.van Limburg.
Marie-Louise Keyaerts ken ik die nog van vroeger
op school in Hamont vriendin van Greet Kees Mol.

Das Jan | Antwoord 20.12.2013 13.14

Veel wandel plezier aan al de leden van d bosdravers . Nog veel succes in de toekomst , alles draaid of valt door een goed bestuur.Proficiat met julie websyte.

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

14.10 | 20:20

HET WAS WEER ZEER GEZELLIG OP ONZE CLUBWANDELING, MET 60 PERS. WAREN WE , ER WERD WEER VEEL GELACHEN EN WAREN OOK NOG LEKKERE PANNEKOEKEN EN BORRELTJES .

...
17.09 | 11:18

Aan allen die dit jaar levensloop Lommel steunde via onze club bedankt.
1012.39 € een mooi bedrag voor onderzoek tegen kanker
.mia

...
23.08 | 19:20

Zond.26 aug. Zomertocht start ,Don.Bosco Hechtel keuze uit tochten 4/8/12 en 20 km.het belooft mooi weer te worden . door bosland en duinen .tot dan Mia

...
03.07 | 17:44

sherpenheuvel mooie foto s goed gedaan aan allen

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE