Busreis Schellebelle 30-06-19

  SCHELLEBELLE

In de vroege uurtjes stonden we alweer klaar voor de tocht naar Schellebelle.  Na een vlotte reis werden we opgewacht door wandelclub de Schooiers van Wichelen, dat beloofde alvast. Maar al bij al waren het zeer vriendelijke mensen en zeker geen schooiers . 

Het aanbod in wandelingen was meer als voldoende en  iedereen vond zijn gading.  Ik zelf heb de 15 Km gedaan die zeker de moeite was. Veel open terrein, want bossen zoals bij ons hebben ze daar niet. Het parcours ging langs velden en uiterwaarden langs de Schelde die we meermaals gekruist hebben. Wat me vooral opviel was dat de schelde daar nog altijd getijde kende zoals de zee.  Je zat ook maar 10 Meter boven de zeespiegel.

Gelukkig ditmaal geen zompige toestanden, want het was mooi droog weer. We waren al snel aan de eerste controle die een dorp verderop lag.  Drank en versnaperingen of zelf meegebrachte bokes met eike werden er genuttigd. We konden  aan het laatste stuk beginnen  dat over de Scheldedijk liep.

Aan het einde van de tocht hebben we het veerpont genomen over de Schelde. Best romantisch en gezellig, samen op een klein bootje zitten.  Aan de overkant hebben we dan de bel zien hangen waar Schellebelle zijn naam aan dankt.

Bij de aankomst kon men nog een lokaal biertje nuttigen of verbroederen met onze Oost-Vlaamse vrienden waar we nog een geschenk van kregen : lokaal bier dat later in de bus werd verloot. Er zat weer een geslaagde uitstap op door het vlakke Vlaanderen!


Jos Vrijsen


 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.be
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

18.10 | 14:50

Bedankt graag gedaan.

...
17.10 | 20:46

Goed gedaan Eddy, heel mooi. Alweer heel veel tijd ingestoken.

...
13.10 | 19:45

DANK AAN ALLEN DIE EEN BIJDRAGE LEVERDE OP LEVENSLOOP, HET ZIJ DOOR TE WANDELEN OF DOOR EEN GIFT .1141€ EEN MOOI BEDRAG VOOR STICHTING TEGEN KANKER . MIA

...
27.05 | 07:15

Mooie foto's,doe zo verder!
En niet te vergeten,goed wandelweer!

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE