Busreis Herne 10-03-19


          BUSREIS HERNE


Zondagmorgen,regen,wind... alles was van de partij. Paraplu naar boven en wachten op de bus die er al gauw aankwam met onze huischauffeur Francois.

Na een wiebeltocht van ongeveer 1 u 30 arriveerden we in Herne bij de Marktrotters.De start plaats was in de sporthal waar het een drukte van jewelste was gezien het slechte weer. 

Het aanbod van wandelingen was zeer uitgebreid: van 4 km tot 32 km. Wij hadden voor de 15 km gekozen. Neus in de wind en paraplu op de rug want geregend heeft het niet. 

Al snel gingen we van de harde weg af en belandden we in de pajotseklei. En vettig dat dat was! Het kosste ons alle moeite om recht te blijven. Zwiep, plets en nog andere zompige geluiden kwamen van onder onze schoenen die er al snel allemaal hetzelfde uitzagen. Gelukkig is iedereen recht kunnen blijven wat hele sinecure was bij deze krachtige wind die ons voortdurend van ons pad blies.

Al snel waren we aan de eerste controle die zo iets had van een oud schooltje waar men de enige echte mattentaart kon verkrijgen en ik moet zeggen slecht was hij niet. Het tweede stuk van de wandeling ging gelukkig over semi verharde paden en wegen door het centrum van Edingen. 

De tocht door het kasteelpark was omgelegd gezien het gevaar van omvallende bomen dat zeer reëel was bij deze krachtige wind. De tocht ging verder over het glooiende Pajottenland met prachtige vergezichten. 

De tweede rustplaats was in een zaal in Edingen net over de taalgrens waar rijkelijk Frans werd gesproken. Al snel moesten we vertrekken om nog tijdig binnen te komen wat eigenlijk vrij goed lukte omdat we wind vanachter hadden, zodat wij mooi op tijd waren om nog snel iets te nuttigen. 

Op de terugreis werd er nog een mand met streekproducten verloot onder de medereizigers en grotendeels ter plaatse verdeeld en opgegeten. De wind trok en duwde nog steeds aan de bus maar Francois had sterke armen en heeft ons toch maar weer veilig thuis gebracht van deze geslaagde tocht.


Jos Vrijsen


Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.be
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

10.09 | 23:09

op levensloop Lommel,hebben we met onze club 741€ opgehaald voor stichting tegen kanker.dank aan iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen.

...
08.08 | 21:55

Super ik doe mee op 4 en 5 september levensloop

...
28.05 | 20:42

Zeer mooie wandeling maar weerom zijn er weer vandalen die het leuk vinden om de wandelaars te pesten. Aan de Molhemstr. Zijn er verschillende pijlen weg.

...
05.04 | 19:59

vier Milieu wandelaars
zeer mooi wandeling en een pluim
voor de pijlers

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE