Dauwtocht 06-04-2019

DAUWTOCHT

Zaterdagochtend stonden er alweer een heel bende bosdravers klaar voor een dauwtrip in de omgeving van Eksel. Deels over parcours die gebruikt worden voor onze tochten. De keuze was tussen een tocht van 5 Km of +/- 10 Km. De korte tocht werd geleid door Thieu en zijn hond en ging rondom Eksel centrum. De lange tocht werd door mij en Gerard geleid met de gps in de hand om de foutmarge tot nul te herleiden. Via het kloosterbos gingen we richting Hobos met een vrolijke groep wandelaars aan een stevig tempo. Vogels, vossen, wolven en wilde varkens hebben we niet gezien. Alhoewel er toch iemand een schichtige ever heeft gezien die bang was van de aanstormende meute groene vestjes. Het weer was prachtig, alleen dit jaar geen ochtendnevel. Al snel kwamen we langs de vervallen Hoboshoeve die voor velen een grote onbekende was. Ten tijde van de Bokkerijders verbleven daar de Drossaerd. Het hele domein ligt er wel vervallen bij maar is volledig bebost met eeuwenoude bomen. Na het verlaten van dit prachtig stukje natuur ging de tocht via de Winner terug naar de zaal waar we getrakteerd werden op spek en eieren verzorgd door de dames van het bestuur. En gesmaakt heeft het na deze mooie tocht. Zal in de toekomst zeker herhaald worden. 

Jos Vrijsen

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.be
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

10.09 | 23:09

op levensloop Lommel,hebben we met onze club 741€ opgehaald voor stichting tegen kanker.dank aan iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen.

...
08.08 | 21:55

Super ik doe mee op 4 en 5 september levensloop

...
28.05 | 20:42

Zeer mooie wandeling maar weerom zijn er weer vandalen die het leuk vinden om de wandelaars te pesten. Aan de Molhemstr. Zijn er verschillende pijlen weg.

...
05.04 | 19:59

vier Milieu wandelaars
zeer mooi wandeling en een pluim
voor de pijlers

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE